Skip to content

Ontdek ons geavanceerde machinepark

Ook een sidekick staat niet alleen

Ondanks dat we als Sidekix veel expertise en ervaring in huis hebben, dagelijks met fris enthousiasme onze klanten bijstaan en steeds weer kijken hoe we zelf nóg beter kunnen worden, zouden we nergens zijn zonder ons moderne en innovatieve machinepark.

In onze productiehal in het Brabantse Uden staat ons eigen geavanceerde machinepark inclusief een volwaardige drukkerij vierentwintig uur per dag te shinen. Hier gebeurt het allemaal: digitaal printen, vouwen en snijden, couverteren, sealen, digitaal printen van full colour en zwart-wit, één brief of tienduizend brieven, digitaal printen met bijlages en gadgets, plastic pasjes printen…je snapt het. En daar houdt het niet op. Want als er nieuwe mogelijkheden zijn om onze klanten nóg beter of sneller te helpen, zijn wij er als de kippen bij.

Machinepark
Video afspelen

GIFTWRAP 3000

Sidekix beschikt als eerste bedrijf in Nederland over een bijzondere verpakkingsmachine, de GIFTWRAP 3000. Een bijzondere machine die volledig automatisch cadeaus inpakt met dezelfde look & feel als handmatig ingepakte cadeaus. Ja, ook met die typische vouwpuntjes.

Het verpakkingsmateriaal wordt door de machine automatisch uitgelijnd zodat het papier er mooi strak omheen zit. De zijkant wordt automatisch dichtgeplakt met lijm en de onderkant met een sticker in dezelfde kleurstelling als het verpakkingspapier. We werken met voorgedrukt papier dat, indien gewenst, ingedrukt kan worden met een eigen lay-out voor branding op maat. De ingebouwde feeder zorgt ervoor dat er meteen een enveloppe of adressticker op wordt geplakt. Zo zijn de pakketjes ook meteen klaar voor verzending. Wij zijn erg blij met deze powermachine en onze klanten ook!

CMC CartonWrap

De CMC Cartonwrap is een inventieve machine waarmee we producten verpakken van verschillende afmetingen in een kartonnen doos op maat. Tot wel 800 dozen per uur! Bij iedere bestelling wordt met een scanner de hoogte, breedte en diepte van het product gemeten. Deze informatie wordt direct ingelezen door de kartonsnijder die de exacte verpakkingsmaat uitsnijdt. Het resultaat is een stevig passende doos om het product heen, zonder lucht, zodat er geen opvulmateriaal nodig is. En het snijverlies van het overbodige karton wordt gewoon gerecycled. Slim toch? Sidekix werkt ook op gecertificeerde wijze met papier en karton dat een FSC® of PEFC label draagt.

Machinepark
Video afspelen
Machinepark
Video afspelen

KM 1 DIGITALE PRINTER

Als eerste bedrijf in Nederland investeerde Sidekix in de nieuwe KM 1 digitale printer van Konika Minolta. Een monster van een machine. Maar wel een met uitstekende eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, printkwaliteit, flexibiliteit en efficiency.

De KM 1 is een zogenoemde LED-UV machine. Deze zuigt de inkt niet in het ongestreken papier, maar blijft er als het ware bovenop liggen. Dit geeft niet alleen contrastrijker drukwerk, maar heeft ook milieutechnische voordelen. LED-UV verbruikt tot 80% minder energie en veroorzaakt zestig procent minder CO2 dan conventionele UV-lampen, maar is toch krachtiger. De Led-units produceren ozon noch warmte, dus de noodzakelijke afzuiging die je bij UV-lampen hebt, hoeft ook niet. Bij deze digitale LED UV printers wordt bovendien gewerkt zonder water en primer, wat de nodige afvalstromen in chemicaliën bespaart.

CMC Smartmailer

Gepersonaliseerde content in Direct Mail gaat bij Sidekix verder dan alleen personalisatie in de content van de boodschap. Met onze CMC Smartmailer kun je een stap verder gaan door ook de bijlage op klantprofiel te personaliseren. De bekende bobbel in de enveloppe. Door je klant te verrassen met iets wat echt bij hem past en niet een standaard gift voor het hele mailingbestand. In de conversie kan dat procentpunten schelen.

Sidekix heeft de infrastructuur, machines en tooling om de “bobbel” gepersonaliseerd toe te voegen. Hiervoor maken wij onder andere gebruik van onze Smartmailer. Deze slimme machine kan zowel standaardproducten als niet-standaardproducten verwerken door middel van roterende feeders, shuttle feeders en handmatige invoerzones. Hierdoor kunnen we eenvoudig een buspack maken met een gepersonaliseerde brief en een variabel gepersonaliseerde attentie. Geautomatiseerd en zeer efficiënt.

CMC Smartmailer
Video afspelen
Machinepark
Video afspelen

Full service in print en fulfilment​

Inclusief een breed scala aan machines voor digital en card printing, couverteren, snijden, etiketteren, stapelen, sealen, krimpen, vouwen, scannen, plakken en verpakken.

Aangestuurd door een state-of-the-art IT infrastructuur met eigen datacenters en ISO 27001 gecertificeerde databeveiliging.

Buspackers

Met jaarlijks meer dan 7.500.000 brievenbuspakketten die het magazijn van Sidekix verlaten, kunnen onze zogenoemde Buspackers niet ontbreken. Deze machines maken het mogelijk om bepaalde pakorders als brievenbuspakketten verzendklaar te maken. Dat scheelt niet alleen geld in de portokosten, maar is ook duurzamer doordat er minder verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. Sidekix beschikt over twee verschillende typen buspackers. Beide machines zijn naar wensen van Sidekix samengesteld en gebouwd. Perfect om orders nog sneller, veiliger en efficiënter orders en opdrachten verzendklaar te maken. Volautomatisch en met de capaciteit om tot wel 12.800 brievenbuspakketten per dag te verwerken. Maar hoewel deze twee machines er hetzelfde uitzien en hetzelfde werken, is één van hen extra bijzonder.

Bij Sidekix hebben we voor een van onze klanten een bepaald soort brievenbuspakket die periodiek moet worden verzonden. Hiervoor hebben we een doos op maat ontwikkeld. Deze doos is zo ontworpen dat er precies vier Tony’s Chocolonely repen in passen, wat ervoor zorgt dat er bij verzenden van deze repen geen karton wordt verspilt. Buspacker 1 is speciaal op deze brievenbuspakket afgesteld. Hierdoor is Buspacker 1 uniek in zijn soort en de eerste én enige machine ter wereld die met deze methode werkt.