Skip to content

Samenwerken voor duurzaamheid

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Voor onze opdrachtgevers zijn wij de sidekick die hen ondersteunt. Die hen sterk uit de strijd laat komen. Diezelfde sidekick, vriend en bondgenoot willen we ook zijn voor onze aarde. We willen helpen en ondersteunen waar we kunnen om voor onze planeet te zorgen. Niet om de held uit te hangen, maar omdat het goed is om te doen. We doen dit op verschillende manieren.

Om aan te tonen dat kunst een onbegrensde uiting kan zijn van vorm, gevoel en waarde zijn wij gestart met het project Noble-Art. Wij vinden kunst van mensen met een verstandelijke beperking minimaal net zo belangrijk als kunst van gerenommeerde kunstenaars en artiesten. Door kunstobjecten te kopen bij Noble-Art ervaren de kunstenaars dat hun werk wordt gewaardeerd. En daar houden wij van! Ook iets moois aan je muur van Noble-Art? Leuk! Bekijk hier de webshop van Noble-Art en schaf een mooi kunstwerk voor jezelf of jouw organisatie aan. Alle opbrengsten die wij via dit initiatief genereren, vloeien direct terug naar de kunstenaars.

MILIEUVRIENDELIJK PRODUCTIEPROCES

Binnen Sidekix kijken we continu naar nieuwe mogelijkheden om zo milieuvriendelijk en energiezuinig mogelijk te produceren, verpakken, verzenden en recyclen. Zo beschikken we over FSC® (SCS-COC-006875) en PEFC (SCS-PEFC/COC-006875) certificaten en werken we standaard met bioplastics en dierproefvrije inkten en duurzame toners. Onze printers en verpakkingsmachines worden zo veel mogelijk C02 neutraal vervaardigd en worden na beëindiging van de levensduur volledig gestript en krijgen de onderdelen een tweede leven. Bij het verpakken van producten zorgen we voor een goede bescherming, bijvoorbeeld met fijn versneden kartonresten door onze kartonshredder,  om schade- retouren te minimaliseren. Speciale inpakmachines zorgen voor verpakking op maat zodat geen vulmateriaal nodig is en geen overbodige lucht wordt vervoerd in het verdere logistieke proces richting eindconsument. Ook maakt Sidekix gebruik van een kartonpers waardoor resten karton vele malen kleiner naar de milieustraat vervoerd kunnen worden. We kunnen hierdoor veel meer afval tegelijk vervoeren naar de locatie waardoor er weer minder transport nodig is. Reststromen van toners en inkten, productie-afval, servies, kartonresten, pallets, pallethoekbeschermers, schutvellen e.d. worden gerecycled. Sidekix ontving hiervoor recent het Clean Planet Program Certificaat van Konika Minolta.

LOKALE iNITIATIEVEN

Wij werken zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers. Enkele voorbeelden hiervan zijn de plaatselijke groenteman voor het leveren van het ‘bedrijfsfruit’ en het fietskoerierbedrijf Groen Bezorgen. Verder ondersteunen wij bijzondere initiatieven met donaties en sponsorbijdragen zoals de Hartstichting, het Rode Kruis, de stichting Hulphond en de crowdfundingactie Yvonne op Hakken voor MS behandeling.

Speciale Initiatieven

Bij Sidekix geloven we sterk in het belang van maatschappelijke betrokkenheid en het ondersteunen van speciale initiatieven die een positieve impact hebben op mensenlevens over de hele wereld. We zijn trots om onze steun te verlenen aan een aantal bijzondere projecten en organisaties die zich inzetten voor het verbeteren van de wereld om ons heen. Hieronder volgt een korte beschrijving van enkele van de speciale initiatieven die we met trots ondersteunen:

  1. Hartstichting: De Hartstichting is een organisatie die zich inzet voor het voorkomen van hart- en vaatziekten en het verbeteren van de overlevingskansen en de kwaliteit van leven van mensen die hiermee te maken hebben. Door de Hartstichting te ondersteunen, dragen we bij aan onderzoek, voorlichting en innovatieve projecten die levens kunnen redden en gezinnen kunnen helpen gezond te blijven.
  2. Rotary Club Uden: Als onderdeel van Rotary Club Uden ondersteunen we lokale en internationale initiatieven die gericht zijn op het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen en het bevorderen van vrede en welzijn. Door samen te werken met Rotary Club Uden, kunnen we onze krachten bundelen en impactvolle veranderingen teweegbrengen in onze gemeenschap en daarbuiten.
  3. Rode Kruis: Het Rode Kruis is een wereldwijde humanitaire organisatie die hulp biedt aan mensen in nood, waar ze zich ook bevinden. Door het Rode Kruis te steunen, helpen we bij het verlenen van noodhulp, het bieden van medische zorg, het ondersteunen van kwetsbare gemeenschappen en het bevorderen van respect voor menselijke waardigheid en rechtvaardigheid.
  4. Trap in Uden: Deze jaarlijkse trap in Uden is een buitengewoon initiatief dat niet alleen de lokale gemeenschap verenigt, maar ook financiële steun biedt aan verschillende kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden.

NieuwsBERICHTEN