Skip to content

Samenwerken voor duurzaamheid

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Voor onze opdrachtgevers zijn wij de sidekick die hen ondersteunt. Die hen sterk uit de strijd laat komen. Diezelfde sidekick, vriend en bondgenoot willen we ook zijn voor onze aarde. We willen helpen en ondersteunen waar we kunnen om voor onze planeet te zorgen. Niet om de held uit te hangen, maar omdat het goed is om te doen. We doen dit op verschillende manieren.

Om aan te tonen dat kunst een onbegrensde uiting kan zijn van vorm, gevoel en waarde zijn wij gestart met het project Noble-Art. Wij vinden kunst van mensen met een verstandelijke beperking minimaal net zo belangrijk als kunst van gerenommeerde kunstenaars en artiesten. Door kunstobjecten te kopen bij Noble-Art ervaren de kunstenaars dat hun werk wordt gewaardeerd. En daar houden wij van! Ook iets moois aan je muur van Noble-Art? Leuk! Bekijk hier de webshop van Noble-Art en schaf een mooi kunstwerk voor jezelf of jouw organisatie aan. Alle opbrengsten die wij via dit initiatief genereren, vloeien direct terug naar de kunstenaars.

MILIEUVRIENDELIJK PRODUCTIEPROCES

Binnen Sidekix kijken we continu naar nieuwe mogelijkheden om zo milieuvriendelijk en energiezuinig mogelijk te produceren, verpakken, verzenden en recyclen. Zo beschikken we over FSC® (SCS-COC-006875) en PEFC (SCS-PEFC/COC-006875) certificaten en werken we standaard met bioplastics en dierproefvrije inkten en duurzame toners. Onze printers en verpakkingsmachines worden zo veel mogelijk C02 neutraal vervaardigd en worden na beëindiging van de levensduur volledig gestript en krijgen de onderdelen een tweede leven. Bij het verpakken van producten zorgen we voor een goede bescherming, bijvoorbeeld met fijn versneden kartonresten door onze kartonshredder,  om schade- retouren te minimaliseren. Speciale inpakmachines zorgen voor verpakking op maat zodat geen vulmateriaal nodig is en geen overbodige lucht wordt vervoerd in het verdere logistieke proces richting eindconsument. Ook maakt Sidekix gebruik van een kartonpers waardoor resten karton vele malen kleiner naar de milieustraat vervoerd kunnen worden. We kunnen hierdoor veel meer afval tegelijk vervoeren naar de locatie waardoor er weer minder transport nodig is. Reststromen van toners en inkten, productie-afval, servies, kartonresten, pallets, pallethoekbeschermers, schutvellen e.d. worden gerecycled. Sidekix ontving hiervoor recent het Clean Planet Program Certificaat van Konika Minolta.

LOKALE iNITIATIEVEN

Wij werken zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers. Enkele voorbeelden hiervan zijn de plaatselijke groenteman voor het leveren van het ‘bedrijfsfruit’ en het fietskoerierbedrijf Groen Bezorgen. Verder ondersteunen wij bijzondere initiatieven met donaties en sponsorbijdragen zoals de Hartstichting, het Rode Kruis, de stichting Hulphond en de crowdfundingactie Yvonne op Hakken voor MS behandeling.

NieuwsBERICHTEN