Skip to content

Bijzondere tentoonstelling kunstenaars met verstandelijke beperking bij Sidekix

Op 26 april organiseerde Sidekix een Art-Inn met kunstwerken van mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Tijdens deze Art-Inn waren schilderijen en beelden voor een speciale jubileumprijs te koop. De opbrengst kwam volledig ten goede aan een mini-vakantie voor de groep kunstenaars van Kunstfabriek Oss, die dit jaar haar 20-jarig jubileum viert. Sidekix heeft zich via haar eigen MVO-initiatief Noble-Art verbonden aan deze kunstvorm.

KUNST DIE RAAKT

De Stichting Noble-Art van Sidekix heeft de pretentie om de kunst van mensen met een beperking minimaal zo belangrijk te vinden als kunst van gerenommeerde kunstenaars en artiesten. Kunst die juist door het ontbreken van filters in het verstand of de psyche, van een opleiding, ertoe leidt dat er iets origineels ontstaat, iets wat intrigeert of ontroert door de puurheid en de authenticiteit. Kunstwerken van deze kunstenaars laten dat bij uitstek zien: ongecompliceerd, spontaan, ongeremd en met een enorme zeggingskracht.

Naast deze Art-Inn kunnen het hele jaar door werk van de kunstenaars gekocht worden op de website van Noble-Art. De opbrengst vloeit in zijn geheel terug naar het atelier van de kunstenaar(s) waar de dagbesteding aangeboden wordt. Van het geld kunnen weer nieuwe materialen gekocht worden voor het maken van nieuwe creaties.

Deel dit bericht

Recente berichten

Opzoek naar een sidekick?

Sidekix is uitgerust met ruim 15 jaar ervaring, fanatieke professionals en een gezonde dosis enthousiasme. En met personalisatie en klantbeleving als rode draad zorgen we samen met jou voor een impactvol klantcontact bij je doelgroep. 

Nieuwsbrief

Gerelateerde berichten