Skip to content

Grote opbrengst kunstexpositie bij Sidekix

Vorige week vrijdag werd het kantoor van Sidekix aan de Loopkantstraat 19 in Uden getransformeerd tot een bijzondere expositieruimte met kunstwerken gemaakt en te koop aangeboden door mensen met een verstandelijke beperking. We kijken terug op een gezellige en drukbezochte dag, waarbij bijna €4.500  is opgehaald voor de kunstenaars. Met dank aan de vele honderden bezoekers én de talenten van Kunstfabriek Oss (Dichterbij), Serviceteam Zeeland (Amarant), Dagbesteding in Overasselt (Dichterbij) en Dagbesteding in Beek en Donk (ORO).

Deze jaarlijks terugkerende expositie, de Art-Inn, maakt deel uit van Noble-Art, een  mvo-initiatief van Sidekix. Hiermee biedt het bedrijf kunstenaars met een verstandelijke beperking de ruimte en gelegenheid om hun kunstwerken te verkopen. Het volledige bedrag van 4500 euro komt daarbij ten goede aan de kunstenaars. Voor de aanschaf van nieuwe materialen, een begeleide mini-vakantie of een leuk uitstapje.

Dit jaar wisten ook opvallend veel bezoekers uit Uden en omstreken de weg naar de 8e editie van deze Art-Inn te vinden. De hele dag door was het een komen en gaan van enthousiaste bezoekers die de grootste formaten schilderijen soms ook gewoon op “het fietske” mee naar huis namen. Het enthousiasme van de aanwezige kunstenaars om hun kunstwerken aan te prijzen en ter plekke ook met nieuwe kunstwerken aan de slag te gaan werkte aanstekelijk. ” Een onvergetelijk leuke ervaring”, aldus een van de bezoekers.

Onze collega Marion School, initiatiefnemer vanuit Sidekix, is erg te spreken over de grote opkomst en de gezelligheid die deze dag met zich mee heeft gebracht. “Het is zo bijzonder om te zien hoe betrokken iedereen is met ons initiatief. Hoewel het af en toe behoorlijk druk was bleef de sfeer heel relaxt en  was er volop ruimte om alle werken rustig te bekijken en met de kunstenaars een praatje te maken. Ook de kunstenaars hebben enorm genoten”, aldus Marion.

De organisatie kijkt met plezier terug op een geslaagde dag en heeft nu al zin in de volgende Art-Inn.

Deel dit bericht

Recente berichten

Opzoek naar een sidekick?

Sidekix is uitgerust met ruim 15 jaar ervaring, fanatieke professionals en een gezonde dosis enthousiasme. En met personalisatie en klantbeleving als rode draad zorgen we samen met jou voor een impactvol klantcontact bij je doelgroep. 

Nieuwsbrief

Gerelateerde berichten