Skip to content

Beat Alzheimer met sidekix

2021
Stichting Team Alzheimer en de Vriendenloterij werken samen tegen de ziekte van Alzheimer. Winnaars van een nieuwe winnaarscampagne werden verrast met een paar Alzheimer Socks. Dit zijn sokkken die niet alleen modieus zijn, maar ook de ziekte van Alzheimer bespreekbaar maken. Een mooie actie waarbij alle winst naar het Alzheimeronderzoek is gegaan.

Om de VriendenLoterij te ontzorgen, heeft Sidekix het fulfilmentstuk van deze winnaarscampagne uitgevoerd. Sidekix heeft ervoor gezorgd dat winnaars via de keuzeshop hun prijs konden kiezen en hiervan een bevestigingsmail ontvingen. Vervolgens hebben we de sokken gewikkeld in zijdepapier
en voorzien van een sluitzegel van de VriendenLoterij. Samen met een door Sidekix geprinte dubbelzijdige informatieflyer, die we gratis voor deze actie hebben gedrukt, is dit in een op maat gemaakte brievenbusdoosje gedaan. Dit brievenbusdoosje is door de Giftwrap 3000 ingepakt met voorgedrukt cadeaupapier van de VriendenLoterij, waardoor elk pakket eruit zag als een persoonlijk cadeautje.

Over Stichting Team Alzheimer
Stichting Team Alzheimer is een samenwerkingsverband tussen het  Alzheimercentrum Amsterdam en het bedrijfsleven. Het doel van Stichting Team Alzheimer is om zo veel mogelijk geld op te halen om onderzoek naar alle vormen van dementie te ondersteunen.

 

Beat Alzheimer: het effect van muziek
‘Beat Alzheimer’ is de campagne slogan van Alzheimer Socks 2021. En dat is niet zonder reden, want uit onderzoek is gebleken dat muziek een positief effect heeft op mensen met dementie. Muziek helpt patiënten om herinneringen naar boven te halen en het cognitieve reserve te vergroten. Hierdoor is het soms zelfs mogelijk meer contact te hebben met een alzheimerpatiënt. Op dit moment wordt er verder onderzoek gedaan naar de effecten van muziek op mensen met alzheimer.

Het positieve effect van muziek op mensen met dementie is ook de inspiratie geweest voor het design. Zo zijn de sokken van de winnaarscampagne van de VriendenLoterij verrijkt met patronen die te maken hebben met muziek, zoals een geluidsbar en muziekinstrumenten. Daarnaast bestaat een paar sokken altijd uit twee sokken met ieder een ander design. Dit staat symbool voor de verwarring waarmee alzheimerpatiënten dagelijks te maken krijgen.

Heb je ook een sidekick nodig?