Skip to content

SIDEKIX BIEDT JONGEREN VAN MC CREATIEVE RUIMTE

Jongeren de ruimte en ondersteuning geven zodat zij zelf leren zelfstandig bewuste keuzes te maken over hun eigen leven. Dat is de missie van jongerencentrum MC. Een missie waar Sidekix graag haar steentje aan bijdraagt. Letterlijk. Want voor de MC Graffiti workshop die MC in samenwerking met Trots54 organiseert, hebben wij de stenen binnenmuren van onze aangekochte bedrijfspanden beschikbaar gesteld.

De MC Graffiti is een gratis workshop die gegeven wordt door graffiti artiest Pieter Poorts en samen met Trots54 – een kunst en cultuur community voor jongeren in de regio Noordoost-Brabant – tot stand is gebracht. Poorts leert jongeren die deelnemen aan de workshop in zes avonden over graffiti; de geschiedenis, het ontwerpen, kleurgebruik, welke technieken er zijn en ga zo maar door. Door een combinatie van theorie en praktijk werken deelnemers aan het maken van hun eigen creaties, met het doel een eindwerk te maken voor de expositie van ‘Vrienden van Trots54’.

Om onze buren van het MC te helpen bij deze workshop, hebben we de stenen binnenmuren van de hallen die deze week worden gesloopt ter beschikking gesteld. Eerder deze maand is een deel van deze hallen al bespoten tijdens een Graffiti Jam, die samen met Poorts is georganiseerd. Er kwamen die middag tien artiesten uit Nederland langs om zichzelf uit te leven op de ‘virgin walls’. Gisteravond was het de beurt aan de deelnemers van MC Graffiti om los te gaan.

Het was de derde workshop voor de jongeren, waarin zij de theorie uit de eerste les en de schetsen die gemaakt zijn in de tweede les werden gebruikt om écht graffiti te spuiten. Onder begeleiding van Poorts kregen zij praktische uitleg over de spuittechnieken en mochten ze hun eigen werk maken op de grote muren. “Het is echt heel gaaf dat we de jongeren de ruimte hebben kunnen bieden om echt hun gang te gaan”, vertelt Louisa Mokhtari, communicatiemedewerker bij Sidekix. “De jongeren waren zichtbaar enorm aan het genieten en konden helemaal losgaan op nog onbewerkte muren. De werken die ze hebben gemaakt zijn echt indrukwekkend.” Normaliter wordt voor dit onderdeel van de cursus gebruikgemaakt van een legale graffitiplek. “Wat we dan vaak doen is de legale muren bewerken, zodat ze daarop aan de slag kunnen”, legt Poorts uit. “Maar dat is natuurlijk echt anders dan jongeren hun eigen, grote muur geven. Ik ben Sidekix enorm dankbaar dat ze aan ons en de jongeren hebben gedacht en deze ruimte ter beschikking hebben gesteld”. Het was voor de jongeren een ervaring die zij niet snel zullen vergeten.

Over jongerencentrum MC
Het jongerencentrum MC, onderdeel van stichting Compass Uden en de jongerenwerkorganisatie van gemeente Maashorst, is gelegen naast het hoofdkantoor van Sidekix in Uden. Het jongerencentrum en haar faciliteiten zijn vrijblijvend te gebruiken door jongeren tussen de 10 en 23 jaar die een plek zoeken om te ontladen. Ook worden er door de medewerkers evenementen en activiteiten georganiseerd.

Deel dit bericht

Recente berichten

Opzoek naar een sidekick?

Sidekix is uitgerust met ruim 15 jaar ervaring, fanatieke professionals en een gezonde dosis enthousiasme. En met personalisatie en klantbeleving als rode draad zorgen we samen met jou voor een impactvol klantcontact bij je doelgroep. 

Nieuwsbrief

Gerelateerde berichten