Skip to content
Sidekix: Project Marketing

Online sampling

Online sampling is een krachtige marketingtechniek waarmee merken consumenten de kans bieden om producten gratis uit te proberen. In deze tekst zullen we bespreken waarom online sampling effectief is voor marketing en hoe het kan worden ingezet om merkwaardigheid te vergroten en concrete koopacties te stimuleren.

Het aanbieden van gratis productervaringen aan klanten is een effectieve manier om vertrouwen op te bouwen en merkloyaliteit te versterken. Door consumenten de mogelijkheid te bieden om producten in hun eigen vertrouwde omgeving te ervaren, kunnen merken een sterke band opbouwen met hun doelgroep. Bovendien biedt online sampling de mogelijkheid om relevante klantdata te verzamelen die weer kunnen worden gebruikt voor toekomstige marketingacties.

Marketing Fulfilment iets voor jou?

Vul de gegevens in en een van onze specialisten neemt contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Whitepaper Marketing Fulfilment

Iedereen die ooit een (marketing)campagne heeft bedacht, opgezet en/of gerealiseerd weet: hoe goed een idee ook is, zonder een perfecte uitvoering krijg je niet het gewenste resultaat. Veel A-merken werken daarom samen met een Marketing Fulfilment partner. Wat Marketing Fulfilment precies is en wat het voor jou en je bedrijf kan betekenen, vertellen we je in onze whitepaper over Marketing Fulfilment.

* Verplicht veld. Met het downloaden van de Whitepaper geef je ons toestemming om contact met je op te nemen.

marketing-fulfilment Whitepaper

"Door de korte lijnen staan alle neuzen dezelfde kant op en daardoor konden we met kwaliteit samen bouwen aan een goede fulfilment van de winnaarscampagnes."
Erik Meininger, Team coördinator Winnaars en Bevestiging Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij.

Voordelen van online sampling

Online sampling biedt diverse voordelen voor merken. Het vergroot niet alleen de brand awareness en stimuleert koopgedrag, maar biedt ook de mogelijkheid om nieuwe producten en versies te testen in de praktijk voordat ze op de markt worden geïntroduceerd. Daarnaast kunnen merken met online sampling gerichte campagnes opzetten en waardevolle klantdata verzamelen om hun marketingstrategieën te optimaliseren.

Hoe werkt online sampling?

Het opzetten van een online sampling campagne omvat verschillende stappen, waaronder het bouwen van de campagneflow, het opzetten van de online bestelomgeving en de distributie van samples naar consumenten. Door deze processen effectief te beheren, kunnen merken waardevolle klantdata verzamelen en analyseren om hun marketinginspanningen te verbeteren.

Naast het gebruik van online sampling als op zichzelf staande campagnes, kan het ook een waardevolle aanvulling zijn op field marketing activiteiten. Door consumenten gratis samples aan te bieden op evenementen zoals festivals en concerten en deze te voorzien van QR-codes die naar online omgevingen leiden, kunnen merken het bereik van hun campagnes vergroten en meer consumentendata verzamelen.

Krachtige techniek

Online sampling is een krachtige marketingtechniek die merken kunnen inzetten om hun marketingdoelstellingen te behalen. Door consumenten de kans te bieden om producten gratis uit te proberen en relevante klantdata te verzamelen, kunnen merken hun brand awareness vergroten en hun marketingstrategieën optimaliseren.

Marketing Fulfilment iets voor jou?

Vul de gegevens in en een van onze specialisten neemt contact met je op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.